Još malo o Pannonianu, a i pivo je tu

BMX day na Pannonianu, sunce, bicikl…pa i Becks, kvragu, nek ide život – ako mi je četvrtak bio kao subota, subota je bila četvrtak na kvadrat, što implicira da je subota zapravo bila subota na kvadrat. Što opet implicira da već u prve dvije rečenice ulazim u sfere matematike/logike, a ni jedno mi nije forte, dok se odmičem od same svrhe posta. 

Počet ću s Pannonianom. Kako sam već ranije rekao, nisam prije nikad uživo gledao ovaj tip ekstremnih sportova. Nekako sam Pannonian uvijek na prvu povezivao sa skaterima. Logično (opet smo tu), zbiva se u skate parku pa je valjda sve to tu zapravo zbog njih. Ipak, u nekim dogovorima, najviše mojih prijatelja je iskazalo interes za BMX natjecanje koje je na rasporedu bilo u subotu. I meni tako neupućenome nije bilo baš najjasnije zašto, međutim, jučerašnji dan mi je sve objasnio. Realno, skateri su bili dobri i bilo ih je zabavno gledati. Na rolerima nisam bio, uzeo sam si free day da ga provedem sam sa sobom, čisto da se malo ispričamo, ali sam na videosnimkama vidio da i ti dečki znaju znanje.

 

Prisutni su bili i Dubravko Šimenc, Ivan Anušić, Ivan Vrdoljak i Mario Petreković. Na slici nisu oni.

 

Ali ono čemu sam jučer svjedočio bilo je apsolutno nevjerojatno. Nisam ni u ludilu očekivao tu razinu kvalitete i akrobacija, mislio sam da će biti lokalni dečki i ekipa iz okolice, no u pro finalu su manje-više bile sve same svjetske klase vozača. Dečki su više bili u zraku nego na tlu, a vratolomije koje su izvodili bile su, u nedostatku bolje riječi, bolesne. Među finalistima, a uzeo je i drugo mjesto, bio je i naš momak iz Varaždina po imenu Marin Ranteš. Ostatak ekipe činili su većinom Česi, zatim Slovaci, Amerikanci, Britanci… i svi su znanjem i talentom pokazali i dokazali da su s razlogom u finalu.

 

Jedine 2 minute kad su dečki bili na tlu.

 

Koliko je teško bilo sucima dokazuje i činjenica da je poznati američki vozač Daniel Dhers ostao bez postolja iako je imao fantastična dva runa i ostavio odličan dojam. Zanimljivo, toliko smo im pljeskali da mi je smartwatch to vodio kao dynamic excercise i s vremena na vrijeme me bodrio porukom “keep going”. Definitivno ovo gledam i sljedeće godine.

Što se piva tiče, nije bilo odstupanja od četvrtka, točio se Becks.

 

Bar nije Žuja.

 

Na glazbenom dijelu nisam bio, svirali su Brkovi, ako je vjerovati kolegi koji se u 5 ujutro raspisao na FB (još uvijek pod dojmom eventa, ali i alkohola), bilo je dosta dobro, a DJ-ica iz Srbije je impresionirala do te razine da je skoro pala prosidba.

 

PODRUMČIĆ

Nedavno se u dvorištu Waldingera otvorila pivnica pod nazivom Podrumčić. Kako uvijek podržavam ovako nešto, nedugo po otvaranju otišao sam vidjeti o čemu se radi, a nedavno sam opet imao priliku skoknuti do tamo i upotpuniti dojam. Sistem je sljedeći – piva koja uvijek imaju su Nova Runda C4 i APA. Sva ostala piva mijenjaju se na tjednoj bazi, što znači da se ondje svaki tjedan može isprobati 3-4 nova craft piva. Odlična vijest i vrlo zanimljiv koncept za sve ljubitelje piva. Osim toga, ondje može pojesti i jako dobar burger (isprobano) te nekoliko vrsta club sandwicha (također isprobano). Da se primijetiti da se već počela stvarati stalna klijentela, kao i u drugim renomiranim pivnicama u gradu. Osobno Podrumčiću želim sve najbolje i vjerujem da ćemo se vrlo brzo ponovno vidjeti.

Koristim priliku da nahvalim novo pivo koje sam ondje probao – Mlinarica Bitter Kiss – IPA (ABV  7,1%). Kad Mlinarica ljubi, to čini gorko-slatko i sa stavom. Snažno, ali osvježavajuće pivo ugodne gorčine puno citrusnih aroma, apsolutna preporuka za vruće ljetne dane, ja sam bio vrlo zadovoljan.

 

Gorki poljubac. S jezikom.

 

MOŽE LI I ZA MANJE PARA?

Craft piva postaju sve popularnija, ali tu popularnost prati i cijena koja se uglavnom kreće od 11 do 20 kn u trgovinama, a u pivnicama zna prijeći i granicu od 30 kn. U pitanju su piva od 0,5 L, ali i ona od 0,33 L. Neka cijenu opravdaju, iz vše razloga. Neka baš i ne, također iz više razloga. No može li se to i za manje? Kod craft piva teško, ali što je s ostalima? Ima puno “igrača” na tržištu čija cijena se kreće u rangu 5-10 kn te sam odlučio i njima pružiti priliku i posvetiti malo prostora. 

 

Kaže, ispoštuj me.

 

Danas sam testirao Edelmeister Weizenbier (ABV 5,2%) – pšenično pivo slatkastog okusa, između ostaloga i s primjesama banana. Iako sam više fan gorčih piva snažnijeg okusa, izuzetno su mi draga i pšenična piva. Ipak, kao i uvijek, ima ih odličnih, a ima i manje odličnih. Nažalost, ovaj Edelmeister, prema mojim osobnim preferencama, pripada ovoj drugoj skupini. Previše slatkasto, preblag okus za moj ukus, nedovoljno strasti i agresije je u njemu da bismo se kvalitetno pohrvali. Preporučujem probati čisto zbog iskustva, cijenom je prihvatljivo (cca 6-7 kn ako se ne varam), a možda se nekome i svidi, meni osobno neće tako skoro na repertoar. Što ne znači da se u ovoj kategoriji neće naći piva koja ću ipak opet rado popiti (odličan primjer je Holsten).

 

POZDRAV IZ MEĐIMURJA

Čisto da i kuma pohvalim, iako je pronašao sreću u Međimurju, nije zaboravio korijene i početke te je ostao vjeran našem zajedničkom pivskom izričaju. S obzirom da se u Međimurju primarno pije vino, to nije mala stvar. Tako sam neki dan dobio fotku koja me obradovala. Moram priznati, odmah se sjetim naših pivskih večeri u Tenji, posebno one kad je tema bila parsek. Evo, bez googlanja, ako se dobro sjećam – parsek je jednak hipotenuzi pravokutnog trokuta kojemu je duljina manje katete jednaka udaljenosti između Zemlje i Sunca, dok kut između dulje katete i hipotenuze iznosi dvije lučne sekunde. Samim time jedan parsek jednak je udaljenosti od 3 zarez nešto sitno svjetlosnih godina. Ako sam pogriješio…pa,dugo je vremena prošlo.

 

 Kad kum šalje pozdrave.

Donio sam još jednu odluku – odsad ću puno više vremena provoditi na svježem zraku. Dosta je bio sjedenja u stolici u zatvorenome. Sukladno odluci, obložio sam ogradu balkona trskom i kupio ležaljku. Veći dio ove objave je upravo ondje i napisan. Svjež zrak je super.

 

Uistinu jest.

kizivat01 Written by:

3 komentara

 1. rujan 7, 2019

  ATID-374

  […]although web sites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they’re essentially worth a go by, so possess a look[…]

 2. rujan 7, 2019

  quest bars cheap

  Još malo o Pannonianu, a i pivo je tu – Pivska ruta

 3. rujan 16, 2019

  minecraft games

  Još malo o Pannonianu, a i pivo je tu – Pivska ruta

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.